Kielen avulla voi muokata maailmaa

Anni Myyrä, Head of Sustainability

Anni Myyrä on yksi kampanjan humanisteista

"Päädyin IT-alalle ja Googlen teknologioiden pariin monen sattumuksen kautta. Olin ollut äidinkielenopettajana ja erityisopettajana kahdeksan vuotta. Tarkoitukseni oli lähteä Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoiseksi, mutta silloinkin virus muutti suunnitelmat, kun ebolaepidemia levisi Liberiaan. 

Päädyin hakemaan pedagogisen asiantuntijan ja liiketoiminnan kehittäjän paikkaa pohjoismaisessa IT-firmassa. Minulla ei ollut kokemusta alasta tai liiketoiminnan kehittämisestä, mutta sain silti paikan. Olen edelleen kiitollinen, että osaamiseeni uskottiin, vaikkei näyttöä vielä ollut. 

Pian siirryin yrityksen sisällä tiimiin, joka oli keskittynyt Google-palveluihin ja -teknologioihin. Olin jo oppinut, että muutokset liike-elämässä tapahtuvat nopeasti ja olennaiset taidot opitaan työssä. Näihin rooleihin ei ole tutkintoja tai harjoittelujaksoja, mutta työssäoppimista tuetaan vahvasti.

Tällä Google-polulla olen edelleen. Nyt työni ytimessä ovat kestävän kehityksen teemat ja moderni työ. On äärimmäisen kiinnostavaa seurata, miten nämä teknologiat mahdollistivat opetuksen ja liiketoiminnan jatkumisen pandemian aikana. 

Minusta tuli humanisti varmaankin siksi, että minua kiinnostavat oikeastaan kaikki alat ja aiheet. Koulussa lempiaineita oli suunnilleen yhtä monta kuin opiskeltavia. Erityisen kiinnostunut olin siitä, miten kielen avulla voi muokata maailmaa, rakentaa mielikuvia ja kertoa tarinoita. Lopulta myös liiketoiminnassa on kyse tarinankerronnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta."

#olenhumanisti

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2021