Asiantuntijuus ja lempeys eivät mitenkään sulje toisiaan pois

Essi Iivanainen, projektikoordinaattori

Essi Iivanainen

Opintotausta: pohjoismaiset kielet, kirjallisuus, luovan alan liiketalous

"Opiskelen nyt kuudetta – ja toivottavasti viimeistä – vuotta Helsingin yliopistossa. Ensimmäiset kolme vuotta pääaineenani oli pohjoismaiset kielet, kunnes päätin vaihtaa intohimoalalleni kirjallisuuteen. Viime lukuvuoden vietin osin Taideyliopistossa luovan alan liiketalouden opinnoissa, sillä tuntui, että siitä sai pääaineelleni vahvan ja massasta poikkeavan parin. Aloitin juuri graduni kirjoittamisen ja kaikista peloista huolimatta se on toistaiseksi ollut ihan tosi hauskaa ja inspiroivaa.

Opintojeni ohella olen nyt toista vuotta Helsinki Think Companylla töissä. Helsinki Think Company on Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisö, jossa työmme on kehittää uudenlaisia työelämätaitoja ja auttaa ihmisiä yrittäjyyden ensiaskeleissa. Työni projektikoordinaattorina sijoittuu osittain myös startup-maailmaan ja pohdin pitkään, löytyykö sieltä tällaiselle humanistille tilaa. Aikani Think Companylla on kuitenkin osoittanut, että meitä humanisteja tarvitaan ihan kaikkialla. Olen oppinut, että juuri humanistit ovat usein tarpeeksi rohkeita kysymään oikeita kysymyksiä, avaamaan keskusteluja ja saamaan muut näkemään asioita uudesta perspektiivistä. Ja sehän on valtava lisä mihin tahansa työyhteisöön! Kaikkein tärkein oppi työelämässä on ollut, etteivät asiantuntijuus ja lempeys mitenkään sulje toisiaan pois. 

Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen koulutus- ja työvalintoihini. Tulevaisuudessa haluaisin tehdä töitä kirjallisuuden parissa ja olla luova, rohkea ja empaattinen kollega ja ehkä joskus jopa johtaja. Humanistinen koulutustausta on minulle aivan jättimäinen voimavara ja olen tosi ylpeästi humanisti."

#olenhumanisti

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2020