Humanistinen koulutus avannut ovia

Jaana Hopeakoski, kulttuurituottaja

JaanaHopeakoski_Ihana Elämys_006-lähis_Niina Stolt_muokattu

Opintotausta: Kulttuuri- ja taidehallinto (Kulttuurituottaja amk-tutkinto Humakissa, ja parhaillaan suoritan uudistuvan journalismin yamk-tutkintoa Haaga-Heliassa)

"Työskentelen Tuusulan kunnassa kulttuurituottajana. Toimin valmistumisestani (v. 2002) saakka järjestöviestinnän eri tehtävissä partiolaisilla vuoteen 2019 asti, mutta nyt 41-vuotiaana halusin vihdoin kokeilla alkuperäistä ammattiani. Opiskelen myös uudistuvan journalismin yamk-tutkintoa Haaga-Heliassa.

Humanistisuus näkyy minussa haluna palvella muita ihmisiä. Pidän siitä, että nykyisessä työssäni teen saavutettavia kulttuuripalveluita kuntalaisille ja kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Koronakriisin aikaan olen miettinyt paljon sitä, että taiteen merkitys korostuu erityisesti silloin, kun ihmiset ja yhteisöt kohtaavat vaikeuksia. Taide ja kulttuuri kuuluvat sivistyneen yhteiskunnan ytimeen.

Humanistinen koulutus on taannut minulle hyvän yleissivistyksen ja uskon, että juuri se on avannut enemmän ovia kuin sulkenut. Humaani asenne taas on auttanut uralla eteenpäin siten, että tulen ihmisten kanssa hyvin toimeen. Työelämässä tärkeintä on saada aikaan valmista hyvässä yhteistyössä muiden kanssa. Tehty on parempi kuin täydellinen, on mottoni."

#olenhumanisti

Kuva: Niina Stolt, Ihana Elämys

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2020