Humanismi on monipuolista sivistystä, vapautta ja empatiaa

Maiju Talvisto, artistituotannon vastaava

Maiju Talvisto

Festivaaliurani alkoi Pori Jazzista vuonna 2008, jolloin olin vapaaehtoisena lipunmyynnissä. Seuraavana vuonna minut palkattiin samalle festivaalille tuotantoassariksi ja vuodesta 2011 alkaen olen toiminut Flow Festivalin artistituotannon parissa työskennellen tällä hetkellä artistituotannon tiimin päällikkönä. Olen tiimeineni vastannut muun muassa The Curen, Kanye Westin, Frank Oceanin, Erykah Badun ja Major Lazerin festivaaliesiintymisistä Suvilahdessa.

Tuotannollisen työn lisäksi olen tutkinut artistituottajien ammattikuvia sekä kirjoittanut artistituotannosta eri julkaisuihin. Uskon vahvasti, että onnistuneesti ja ammattitaidolla toteutettu artistituotanto edistää Suomen mainetta hyvänä keikkamaana.

Olen opiskellut musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa ja koulutus tarjosi kattavan
substanssiosaamisen musiikkialalle. Puhe musiikista on usein vaikeaa ja minusta on tärkeää, että artisti tietää keskustelevansa ammattilaisen kanssa musiikkiin liittyen. Myöhemmin suoritin myös taidehallinnon maisteriopinnot Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Humanismi edustaa minulle monipuolista sivistystä, vapautta ja empatiaa. Humanisteilla on kyky tarkastella monipuolisesti ilmiöiden taustoja, omaksua laajoja kokonaisuuksia ja humanisti on usein myös hyvä asiantuntija.

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2019