Rohkeutta ja uteliaisuutta kaiken uuden edessä

Minnakaisa Kuivalainen, toiminnanjohtaja

MinnakaisaKuivalainen

Opintotausta: musiikkitiede (pääaine) ja kasvatustiede (sivuaine)

“Valmistuin pianonsoiton opettajaksi Helsingin konservatoriosta vuonna 1992, minkä jälkeen opiskelin musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa sekä Paris 8 ja Paris-Sorbonne IV -yliopistoissa. Helsinkiin muutin aikoinaan erityisesti humanistisen tiedekunnan takia. Monipuoliset opinnot kiinnostivat ja olen niistä edelleen hyvin kiitollinen. Heti opintojen alussa Helsingin yliopistossa taiteen tutkimuksen perusopinnot olivat musiikkitieteen opiskelijoille pakollisia ja luennoista vastasivat eri alojen professorit, jotka tekivät minuunkin suuren vaikutuksen. Tuntui, että yliopiston ansiosta humanistinen sivistys siirtyi sukupolvelta toiselle.

Vinkkini tuleville ammattilaisille on hyödyntää tehokkaasti yliopiston tasokasta kielten opetusta sekä laajentaa osaamista sivuaineopintojen kautta. Merkittäviä ovat mielestäni myös kansainväliset vaihto-ohjelmat, jotka tarjoavat luontevan väylän tutustua syvemmin eri maiden kulttuureihin sekä perehtyä oman alan kysymyksiin erilaisista näkökulmista. Työssäni olen huomannut, että henkilökuntaa rekrytoidessa kansainvälisiä opintoja tehneet henkilöt jäävät parhaiten mieleen.

Oppisisältöjen lisäksi humanistille ovat tietysti tärkeitä ihmiset. Opiskeluaikaan syntyvät verkostot seuraavat mukana työelämään ja auttavat yllättävissäkin tilanteissa. Jokaiselle toivon rohkeutta ja uteliaisuutta kaiken uuden edessä. Olen todennut, että vanhat sananlaskut muistuttavat hyvin perusasioista. "Kukaan ei ole seppä syntyessään" ja "Työ tekijäänsä opettaa" eli opinnot kannattaa ja työelämä opettaa taas lisää.”

#olenhumanisti

Kuva: Teemu Keskinen⁠

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2020