Ihmiset ja vuorovaikutus ovat tärkeitä

Petteri Oksa, edunvalvontajohtaja

Petteri Oksa

Opintotausta: Filosofia (sosiologia, talous- ja sosiaalihistoria)

"Nykyiseen työhön yleisesti on tuonut intohimo ihmisten oikeuksien puolustamiseen ja hyvään työelämään. Insinööriliittoon ja ylempien toimihenkilöiden pariin minut toi lopulta sattuma ja työpaikan hakeminen oikeaan aikaan.

Kyky ajatella, ideoida ja kyseenalaistaa sekä luoda kokonaisuuksia on se oppi, joka opinnoista kantaa työelämään - päivittäin. Kokonaisuuksien näkeminen yksityiskohdilta sekä puhetaito ovat asiantuntemukseni perusta.

En ole koskaan varsinaisesti pitänyt itseäni humanistina. Filosofia ei toki kokonaisuudessaan edes ole humanistinen tiede, jos se on tiede ylipäätään. Mutta toki se on enemmän ihmistiede kuin luonnontiede, eli siinä jaottelussa vahvasti humanismia. Minulle valinta on aina ollut ihmiset ja vuorovaikutus, joten ehkä sitä kautta olen tullut humanismiin.

Jos vinkki pitäisi antaa, niin antaisin kolme: 1) On helpompaa pyytää anteeksi kuin lupa, 2) Jos seinät tuntuvat kaatuvan päälle, niin joskus niiden täytyy antaa kaatua, 3) ilmainen viina ei maailmasta juomalla lopu."

#olenhumanisti

Kuva: Insinööriliitto

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2020