Kaikesta opiskelusta on hyötyä, varsinkin sellaisesta, joka kestää aikaa

Rami Kangas, yrittäjä ja taiteilija

Rami_Kangas

"Opiskelin yliopistolla yleistä historiaa, josta vaihdoin kulttuurihistoriaan. Sivuaineina oli musiikkitiede ja taidehistoria, mutta innokkaana oppijana mukaan tarttui myös kansantaloustieteestä, hallintotieteisiin ja liiketalousopintoihin sekä kieliin. Pyörähdin lisäksi vaihdossa Uppsalassa, minkä koin tärkeäksi kielitaidon ja näkemyksen kehittymisen kannalta.

Oman yrityksen perustin jo opiskeluaikana. Tuotin muun muassa teatteriesityksen, johon liittyi paljon projektijohtamista, viestintää ja markkinointia. Sittemmin yritys tarjosi minulle kesätöitä, kun tein sen kautta viestintää esimerkiksi Naantalin musiikkijuhlille ja Pori Jazzille.

Ensimmäinen työpaikkani oli Tilastokeskus, jossa työnkuvani sisälsi alkuun paljon toimittajan työtä, mutta myöhemmin myös myyntiä ja markkinointia. Seuraavat työpaikat olivat niin ikään markkinointipainotteisia, sillä ensimmäinen työpaikka toimi ikään kuin ajopuuna kohti markkinointivetoisempaa tekemistä. Tovin seikkailtuani eri työnantajilla, siirryin jälleen yrittäjäksi ja perustamaan pariakin viestintä- ja markkinointialan toimistoa. Drama Queen -yrityksen myynnin jälkeen yrittäjäpolkuni on jatkunut, tällä kertaa fokus enemmän taiteellisissa ja kokeellisissa projekteissa.

Pääsanomani humanisteille on, että kaikesta opiskelusta on hyötyä, varsinkin sellaisesta, joka kestää aikaa. Kaupallisen maailman tiedon oppii asenteen ja tekemisen kombinaatiolla. Siellä oleva käytännön tieto uusiutuu koko ajan, joten pärjääminen edellyttää loputonta ajan hermolla olemista.

Yksittäiset valinnat voivat määrittää työuran, mutta asiat voivat pohjautua myös sattumiin. Siksi on hyvä luoda itselleen jonkinlainen visio ja strategia. Strategia voi toteutua eri tavoin – itse en aikonut esimerkiksi historian opettajaksi vaan hyödynsin humanistista ja mahdollisimman laajaa koulutuspohjaa erottuakseni työmarkkinoiden kilpailussa. Se ei ollut ehkä helpoin tapa, mutta on silti mahdollistanut rikkaan kokemuksen lisäksi myös kohtuullisen taloudellisen menestyksen."

#olenhumanisti

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2020