Humanistinen ala opettaa huomioimaan ihmiset organisaatioiden osana

Susanna Nikko, viestintäpäällikkö

SusannaNikko_kuva_web_lowres

"Opiskelin viestintää Vaasan yliopiston humanistisessa tiedekunnassa ja sen jälkeen kaikki ovet ovat olleet avoinna. Toki uralla eteneminen on vaatinut paljon työtä, mutta maatalon tyttärelle se puoli elämästä on ollut tuttua pienestä pitäen. Aloitin urani journalistina jo opiskelujen ohessa, jonka jälkeen siirryin töihin yksityiselle sektorille in-house-viestintään lähes viideksitoista vuodeksi. 

Työtehtäväni ovat olleet hyvin monipuolisia brändiviestinnästä muutosviestintään ja talousviestintään. Yrityksetkin ovat olleet keskenään erilaisia: kuluttajatuotteiden myynnin ja markkinoinnin maaorganisaatiosta muun muassa lääketukku- ja metsäteollisuus-konserniin. Viimeisimmän urasiirtoni tein kesällä kun aloitin Espoon kaupungin sivistystoimen viestintäpäällikkönä. 

Toki pääaineeni viestintätieteet on ohjannut töihin viestinnän pariin, mutta humanistinen koulutus on tarjonnut ymmärrystä monista eri asioista ja taidon hahmottaa kokonaisuuksia ja seurauksia. Lisäksi humanistinen ala opettaa huomioimaan ihmiset organisaatioiden osana ja sitähän johtaminen on alalla kuin alalla."

#olenhumanisti

Kuva: Marica Rosengård

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2020