Humanistisuus auttaa avaamaan ovia moniin suuntiin

Timo Tamminen, Lean & Agile coach

Timo-Tamminen

"29-vuotiaana olin opiskellut historiaa jo 7 vuotta. Gradu oli aloitettu, mutta eteni raskaasti. Olin yhä töissä R-kioskilla enkä hahmottanut, mitä ”tekisin isona”. Nyt olen Lean & Agile Coach VTT:llä, mihin olen kulkenut yliopistohallinnon ja ICT-alan tehtävien kautta. Työssäni tuen luonnontieteellisiä tutkijoita tekemään työtään mielekkäästi ja jouhevasti.

Humanistisuus auttoi tässä myöhäissyntyisessä muutoksessa ainakin kehittäen vahvuuksiani: tekstitaitoja, suurten aineistojen syntetisointia ja analysointia, sekä pitkien kehityskaarten hahmottamista. Vapaus opiskella sivuaineita kartutti ymmärrystä niin kansantaloudesta, valtio-opista, pedagogiikasta, latinan kielestä kuin monesta sivupolusta.

Humanistinen koulutus ei silti antanut selkeitä vastauksia elämän suunnalle. Sattumalta maisteriharjoittelu avasi uraputken yliopistohallintoon. Yksi asia johti toiseen, ja pian olin tietojärjestelmäprojekteissa asiantuntijana sekä luottamustoimissa henkilöstön edustajana.

Maailma yliopiston ulkopuolellakin kiinnosti. Lähdin ICT-tuoteomistajaksi Traficomiin, missä pääsin kurkistamaan syvemmin agilen ja leanin filosofioihin – mikä puolestaan johti siihen, että nyt pystyn auttamaan muita ihmisiä tekemään tärkeää työtään.

Humanisteja neuvoisinkin rikkomaan raja-aitoja; luo kiinnostuksista, opinnoista ja harrastuksista omaleimainen paketti ja nauti siitä, mitä teet. Kaikki on mahdollista."

#olenhumanisti

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2021