Kiinnostus ihmisiin ajoi humanistisiin opintoihin

Cátia Suomalainen-Pedrosa, johtaja

Kuva: Johanna Rissanen

"Olen käynyt peruskoulun toisessa kotimaassani Portugalissa. Ennen lukioon siirtymistä meidän tuli valita suuntautumislinja ja minulle jo tuolloin humanistinen linja oli selvä valinta. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisistä ja miten ihmiset vaikuttavat ympäristöönsä.   

Vuonna 2008 valmistuin Helsingin yliopistolta musiikkitieteen filosofian maisteriksi ja 2014 suoritin Metropolian kulttuurituotannon ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Tänä vuonna suoritin myös johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon Stadin ammattiopistolla. Yliopistolta sain valmiudet pohtimisen osaamiselle. Toisessa tutkinnossa taas syvennyin kehittämään omia työtapojani kulttuurialan ammattilaisena. Viime vuosina olen pyrkinyt kehittymään esihenkilönä ja johtajana.

Vuodesta 2016 olen johtanut Kulttuurikeskus Caisaa Helsingin kaupungin alaisuudessa. Tässä tehtävässä olen vastuussa koko Caisan toiminnasta, eli henkilöstöstä, sisällöistä ja hallinnoinnista. Kehitän myös jatkuvasti omaa ja tiimini moninaisuuden asiantuntijuutta. 

Caisan perustehtävään kuuluu moninaisuuden ja inkluusion edistäminen kulttuurin ja taiteen keinoin. Juuri ihminen on meillä keskiössä! Pohdimme jatkuvasti, miten kulttuuripalveluistamme voisivat nauttia kaikki helsinkiläiset taustasta, kielestä, fyysisistä ja muista ominaisuuksista riippumatta yhdenvertaisesti.    

Ylpeänä humanistina pyrin vaikuttamaan, jotta jonain päivänä jokainen ihminen voisi nauttia taiteesta ja kulttuurista aidosti yhdenvertaisesti."

#olenhumanisti

Kuva: Johanna Rissanen

Asiasanat:

Jaa artikkeli

2021