Humanistitarinat

Raisa Laitala, informaatikko

Olen sivistyksen, kulttuurin ja tiedon puolestapuhujana. Kehittämistyö herättää minussa eniten innostusta, mutta viime vuosina myös esimerkiksi hallinnollinen työ on alkanut kiinnostamaan.

Lue lisää

Maija Urponen, tutkija, toimitusjohtaja ja yrittäjä

Miten humanistinen tutkimustieto päätyy hyötykäyttöön yhteiskunnan eri sektoreille? Tämä kysymys on kiehtonut minua yli kymmenen vuoden ajan.

Lue lisää

Kaisa Paavolainen, toimitusjohtaja

Mielestäni humanistit katsovat yhteiskuntaan historian, kulttuurin, tekstien ja ihmisen olemisen kautta, eli kaiken sen kautta, mikä oikeastaan tekee ihmisestä ihmisen.

Lue lisää

Sara Lenkkeri

Humanisteja tarvitaan monenlaisiin tehtäviin, eikä aina kannata tyytyä siihen vaihtoehtoon, joka tuntuu kaikista helpoimmalta tai itsestään selvimmältä.

Lue lisää

Eeva Öörni, kielen ja viestinnän asiantuntija, tietokirjailija

Kieli ja ihmisen tapa ajatella liittyvät kiinteästi yhteen, ja kieli on tärkeimpiä niistä asioista, jotka tekevät ihmisestä ihmisen.

Lue lisää

Tuulia-Tuulia Tummavuori, järjestökoordinaattori, historioitsija, erä- ja luonto-opas

Aloittaessani opinnot haaveilin tutkimuksesta sekä työstä historia- ja luontomatkailun parissa. Museotyökin kiinnosti, ja aloitin museologian sivuaineopinnot. Opinnoista tuli minulle käänteentekevät.

Lue lisää

Silvia Hosseini, kirjailija ja opettaja

Humanistien supervoima on taito soveltaa omassa ajattelussaan monenlaista inhimillistä tietoa laajemman ymmärryksen saamiseksi.

Lue lisää

Leena-Maija Rossi, dosentti ja yliopistonlehtori

Olen yhteiskunnallinen humanisti, tutkija ja opettaja. Liikun tieteiden väleissä.

Lue lisää

Cátia Suomalainen-Pedrosa, johtaja

Ylpeänä humanistina pyrin vaikuttamaan, jotta jonain päivänä jokainen ihminen voisi nauttia taiteesta ja kulttuurista aidosti yhdenvertaisesti.

Lue lisää

Timo Tamminen, Lean & Agile coach

Humanistina kaikki on mahdollista.

Lue lisää